Werkwijze

01

VRIJBLIJVEND GESPREK

In een persoonlijk en geheel vrijblijvend gesprek maken we kennis. Samen kijken we naar wat uw wensen zijn voor de tuin en bespreken we de mogelijkheden. We bekijken welke sfeer uw tuin moet uitstralen en welke functie de tuin voor u moet gaan krijgen. Het tuinontwerp moet een weerspiegeling worden van wat u als klant voor ogen heeft. Een tuin waar u zich prettig voelt en de mate van privacy of openheid biedt die u wenst. Mocht u ervoor kiezen de samenwerking met mij aan te gaan, dan is het zaak om de tuin op te gaan meten en een overzicht te maken met uw wensen en eisen. Ook maak ik een aantal foto’s van de oude situatie van uw tuin; deze gebruik ik om tijdens de ontwerpfase de situatie goed in kaart te kunnen brengen. Een plattegrond van uw huis en kavel als PDF-bestand zou alvast van harte welkom zijn.

Zodra al deze gegevens binnen zijn maak ik een schetsontwerp. Door eerst op papier een schets te maken, is er in creatief opzicht veel meer mogelijk, dan wanneer je meteen start met het tekenen via een computer. De maten van uw woning en de tuin worden echter wel meteen met de computer ingetekend, zodat dit vast staat. Hierna start het ontwerpproces.

02

SCHETSONTWERP

03

2D TEKENING

Nadat het schetsontwerp klaar is, maak ik via het tekenprogramma op de computer een 2D-tekening. Deze tekening is geheel op schaal. Een goede verhouding tussen ruimte en massa is essentieel. Naast deze tekening ontvangt u ook een materialenlijst zodat u snel en overzichtelijk kan zien welke en hoeveel materialen er in uw tuin komen. Met deze 2 dingen compleet hebben we weer contact en stemmen we af in hoeverre de tuin naar uw wens is. Mochten er aanpassingen gedaan moeten worden, dan verwerken we deze in het ontwerp.

Het beplantingsplan is misschien wel het belangrijkste onderdeel van uw tuinontwerp. Er is een groot scala aan plantensoorten in diverse groepen en daarbij moet er rekening gehouden worden met een aantal verschillende zaken, waaronder;

  • Hoogte van de beplanting
  • Bloeikleur, bloeivorm en bloeitijd
  • Bladvorm en bladkleur
  • Standplaats
  • Wintergroen

Dit zijn zo een aantal dingen waar goed over nagedacht moet worden. Een goede samenhang tussen de verschillende beplanting is van belang. In het beplantingsplan wordt rekening gehouden met deze dingen, in combinatie met uw wensen, zodat u straks het hele jaar door kan genieten van uw tuinbeplanting. Bijgevoegd bij het beplantingsplan ontvangt u een lijst met plantennamen en bijzonderheden.

04

Beplantingsplan

05

3D tekening

Zodra de 2D-tekening en het beplantingsplan helemaal aan uw wensen voldoen, maak ik voor u een 3D-tekening. Deze tekening geeft u een helder en overzichtelijk beeld van het te worden eindresultaat van uw tuin. In deze tekening kunt u onder andere goed zien:

  • Hoe de verschillende hoogtes uitkomen
  • Welke vormen de gekozen planten hebben
  • Hoe het geheel op elkaar is afgestemd

U kunt ervoor kiezen om de beplanting via PM Tuinontwerp te laten leveren. U kunt er dan van uit gaan dat uw planten van goede kwaliteit zijn en een scherpe prijs hebben.
Daarnaast is het mogelijk om uw beplanting door mij te laten uitzetten. Hierbij zet ik de juiste hoeveelheid beplanting op de goede plek met daarbij de passende afstand van elkaar. U heeft hierdoor ook geen werk met het uitzoeken en transporteren van de planten.

06

Leveren/uitzetten

Wilt u een afspraak maken?